Een glaszetter

Een glaszetter

4 juli 2018
 Categorie├źn: Glas, Blog


Wanneer er nieuwe ramen geplaatst worden of je een aanbouw aan je huis gaat bouwen, komt er een moment dat je een glaszetter nodig hebt. Voor het glaszetten is een vakman nodig zoals ze die hebben bij DQ Glas. Die kunnen het glas zetten in raamkozijnen en deuren bij bestaande gebouwen, maar ook bij nieuwbouw. Wanneer je een plotselinge ruitbreuk hebt, is het belangrijk dat je een glaszetter kunt inschakelen. In Nederland hebben we het geluk dat we gemakkelijk aan een dergelijke vakman kunnen komen. Er zijn altijd wel bedrijven bij je in de buurt die een ruitschade kunnen komen repareren. Wanneer je er een benadert in verband met bijvoorbeeld een stormschade of inbraak zal deze snel ter plaatse zijn. Wanneer het dubbelglas is, zal dat besteld moeten worden, maar zal hij het geheel wel provisorisch dichtmaken. 

Een ruit vervangen  

Als er een ruit moet worden vervangen, zal eerst het geheel schoon moeten worden gemaakt. Met behulp van een glaszuiger worden de kleine deeltjes weggezogen. De glaszetter zal daarna de nog aanwezige kit uit de oude sponning halen. Wanneer het enkelglas is, kan hij het glas op maat snijden en vervolgens plaatsen. De glaszetter houdt er rekening mee dat het glas moet kunnen uitzetten wanneer het warm wordt. Zou hij dat namelijk niet doen dan zou het glas bij een temperatuursverhoging kunnen stukspringen. Het glas mag niet in de sponning klemmen. Moet er glas worden geplaatst in stalen, aluminium of kunststof kozijnen dan zal er geen kit worden gebruikt. Dat wordt droge beglazing genoemd.   

Nieuwbouw

Voordat er bij een nieuwbouw binnen alles kan worden afgewerkt, moet het droog en vochtvrij zijn. Er zijn binnen in een nieuwbouw vaak, aan het eind de bouwwerkzaamheden, onderdelen die gevoelig zijn voor vocht en koude. Het glas wordt over het algemeen geplaatst wanneer de steigers worden afgebroken. De buitenkozijnen zijn nog goed bereikbaar als de steigers er nog staan. Het glas wordt bij een hoog gebouw met een speciale lift naar de juiste verdieping gebracht. Voor de glaszetter bestaan er twee soorten beglazingen. De buiten- en binnen beglazing. Bij een buiten beglazing wordt het glas vanaf de buitenzijde in de sponningen geplaatst. Bij binnen beglazingen kun je denken aan het glas plaatsen van een binnendeur. De vakman zal alles moeten kunnen plaatsen. Tegenwoordig worden er in woonhuizen weer vaak ramen gebruikt waarin glas in lood worden geplaatst. Hierbij zal het glas zetten weer speciale aandacht krijgen. Laat het glas zetten over aan een glaszetter om problemen achteraf te voorkomen.  Bouwen door een aannemer

Wanneer een aannemer aan bijvoorbeeld een uitbouw begint, zal hij de persoon die het dubbele glas moet plaatsen, benaderen. Hij zal de maten doorgeven van de ramen, zodat het glas geplaatst kan worden op het moment dat het nodig is.

Over ons
De dynamische bouwwereld

Hi! Mijn naam is Kevin en ik schrijf hier sinds kort blogartikelen over mijn werk. Ik werk als aannemer bij een bouwbedrijf en ik vind het hartstikke leuk! De bouwwereld is enerzijds een technische, maar tegelijkertijd ook een creatieve wereld, dus leek het me leuk om daar wat meer over te schrijven. Deze combinatie maakt werken in de bouw namelijk heel interessant en afwisselend. Ik krijg te maken met allemaal verschillende mensen, want als aannemer kom je steeds bij allerlei opdrachtgevers terecht en soms ook bij mensen thuis. Op deze blog wil ik graag met jullie delen hoe het is om te werken als aannemer. Van grote bouwprojecten tot aan het verbouwen of renoveren van woning, echt alles komt voorbij! Ik wens jullie veel veel leesplezier

Zoeken
Archief
Recente artikelen