Verschillende open haarden

Verschillende open haarden

4 juli 2018
 Categorieën: aannemers verwarming & airco, Blog


Tegenwoordig is het doel van een open haard niet alleen meer om een kamer te verwarmen. Het is anno 2018 een echte interieurtrend geworden. Want zeg nou zelf, hoe knus is het wel niet om met jouw partner of gezin lekker voor een brandende haard te zitten? Heb je geen ingebouwde open haard met schoonsteen in jouw huis? Niet getreurd, er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven die je het idee geven van een echte open haard. Doe onderzoek naar verschillende soorten open haarden, stijlen en brand mogelijkheden. Wil je een ingebouwde of toch liever een losse haard en ga je op hout stoken of heb je er liever een op gas? Dit zijn allemaal vragen waar je goed rekening mee moet houden bij aanschaf van een haard. 

Verschillende open haarden

Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen bij winkels zoals Hans van der Vorst Open Haarden. Dit hangt geheel af van jouw smaak en hoeveel ruimte er in huis is. Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke houthaard, een moderne gashaard of liever een vrijhangende haard? Het kan allemaal. De meeste sfeer krijg je door het knetterende hout dat verbrand wordt in een houthaard. Helaas beschikt niet ieder huis over een schoorsteen, dus deze optie valt vaak af. Een moderne gashaard is dan een perfect alternatief. Het voordeel hiervan is dat deze snel opwarmt. De temperatuur is gemakkelijk te regelen door de haard harder of zachter te laten branden. Wat ook een pluspunt van de gashaard is, is dat je geen zorgen hebt of er genoeg hout aanwezig is en of het hout niet te vochtig is geworden. De gelijkenis met een echte houthaard is groot en het is vele malen gemakkelijker. Een vrijhangende haard is ook een mooi alternatief. Hang deze in een grote open ruimte en de warmte straalt alle kanten op. Het ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook nog eens voor dat een ruimte snel verwarmd wordt. 

Net echt

Veel oude huizen hebben nog een schouw, alleen is deze vaak niet meer in werking. Het is zonde om deze te laten verwijderen, want het aanzicht van een openhaard geeft een huiselijke sfeer. Een goede oplossing is om in de opening van de open haard (waar normaal het hout zou liggen) een mooie kandelaar te zetten waar verschillende kaarsen op kunnen branden. Dit zal niet voor warmte zorgen, maar zo creëer je alsnog het gezellige effect van een open haard. Zorg er wel voor dat er zich genoeg ruimte bevindt tussen de muur/schouw en de kaarsen. Dit om brandgevaar te voorkomen. Vind je de optie met echte kaarsen te gevaarlijk dan kan je altijd nog kaarsen op batterijen gebruiken. Deze geven natuurlijk geen warmte, maar het huiselijke effect blijft hetzelfde.

Over ons
De dynamische bouwwereld

Hi! Mijn naam is Kevin en ik schrijf hier sinds kort blogartikelen over mijn werk. Ik werk als aannemer bij een bouwbedrijf en ik vind het hartstikke leuk! De bouwwereld is enerzijds een technische, maar tegelijkertijd ook een creatieve wereld, dus leek het me leuk om daar wat meer over te schrijven. Deze combinatie maakt werken in de bouw namelijk heel interessant en afwisselend. Ik krijg te maken met allemaal verschillende mensen, want als aannemer kom je steeds bij allerlei opdrachtgevers terecht en soms ook bij mensen thuis. Op deze blog wil ik graag met jullie delen hoe het is om te werken als aannemer. Van grote bouwprojecten tot aan het verbouwen of renoveren van woning, echt alles komt voorbij! Ik wens jullie veel veel leesplezier

Zoeken
Archief
Recente artikelen