Help, mijn riool is verstopt, wat nu?

Help, mijn riool is verstopt, wat nu?

24 maart 2021
 Categorie├źn: aannemers verwarming & airco, Blog


Een verstopping van het riool komt altijd op een moment dat het echt niet uitkomt. Je wilt net de deur uit of je hebt iets bijzonders bij jou thuis gepland. Het kan voor heel wat irritatie zorgen, wanneer het water niet wegloopt of wanneer er een vieze lucht in de woning hangt. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Is jouw riool verstopt? Lees dan gauw verder voor tips en wat je moet doen bij een verstopping.

De verstopping herkennen

Wanneer het water niet goed wegloopt, hoeft dit niet direct te betekenen dat jouw riool verstopt is, je kunt ook te maken hebben met een verstopte leiding. Hoe je een verstopping van het riool kunt herkennen? Dat is vrij eenvoudig. Je hebt niet alleen te maken met water dat terug wordt gespoeld, ook hangt er een vieze rioollucht. Wanneer het riool niet optimaal kan werken, merk je dit in het hele huis. Je hebt dus niet alleen last van een verstopt afvoerputje, ook kan het wc water moeilijk wegspoelen. Het is een probleem waar je in het hele huis last van hebt.

Pak het niet zelf aan

Een verstopte riolering is niet iets wat je zelf kunt oplossen. Wanneer je speciale schoonmaakmiddelen in huis hebt om een ontstopping tegen te gaan, zijn dit niet de middelen om het riool te ontstoppen. Dit levert niet alleen niet het gewenste resultaat, ook kan het juist voor extra schade zorgen. Deze middelen kunnen weer teruggespoeld worden en extra schade toebrengen aan jouw leidingen, afvoerbakken, wc, badkuip e.d.. Vermijd daarom het gebruik van deze middelen bij een verstopte riolering.

Een loodgieter inschakelen

Om jouw riool succesvol te ontstoppen, moet je een specialist erbij halen. Een loodgieter kan deze klus vaak klaren en is snel beschikbaar. Deze werken namelijk meestal volgens een 24-uurs principe. Dit houdt in dat jij binnen 24 uur wordt geholpen. Wacht niet lang met een verstopping van het riool, maar schakel gelijk een professional in. Hoe eerder je de verstopping oplost, des te effectiever deze zal zijn. Zo voorkom je dat het van kwaad tot erger wordt en dat je binnenshuis waterschade oploopt door de verstopping.

Heb je ook last van een verstopping in huis? De kans is aanwezig dat dit niet slechts een leiding is die verstopt is, maar dat het riool de boosdoener is. Zorg ervoor dat je tijdig de juiste hulp inschakelt om te helpen. Een verstopping van het riool is niet een klus dat je eenvoudig zelf kunt oplossen. Schakel de juist professionals in en geniet van een snel en doeltreffend resultaat.

Over ons
De dynamische bouwwereld

Hi! Mijn naam is Kevin en ik schrijf hier sinds kort blogartikelen over mijn werk. Ik werk als aannemer bij een bouwbedrijf en ik vind het hartstikke leuk! De bouwwereld is enerzijds een technische, maar tegelijkertijd ook een creatieve wereld, dus leek het me leuk om daar wat meer over te schrijven. Deze combinatie maakt werken in de bouw namelijk heel interessant en afwisselend. Ik krijg te maken met allemaal verschillende mensen, want als aannemer kom je steeds bij allerlei opdrachtgevers terecht en soms ook bij mensen thuis. Op deze blog wil ik graag met jullie delen hoe het is om te werken als aannemer. Van grote bouwprojecten tot aan het verbouwen of renoveren van woning, echt alles komt voorbij! Ik wens jullie veel veel leesplezier

Zoeken
Archief
Recente artikelen