Afvoer verstopt

Afvoer verstopt

5 juli 2018
 Categorie├źn: Loodgieters, Blog


Het lijkt wel alsof de klok er gelijk op wordt gezet. Wanneer je een belangrijk etentje organiseert aan huis of een verjaardag viert, is de afvoert verstopt. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Een verstopte afvoer kan voor veel problemen zorgen. In deze blogpost leg ik uit hoe je snel van een verstopte afvoer af kunt komen. 

Zout water

In veel gevallen wordt een verstopte afvoer veroorzaakt door opgehoopte etensresten in de leidingen. Je kunt jouw leidingen eenvoudig doorspoelen met warm zout water. De beste manier is om zo'n 200 gram zout in het afvoerputje te strooien. Laat dit zo'n 10 minuten staan voordat je kokend water over het zout giet. Deze combinatie van warmte en zout is de beste manier om de verstopping te verhelpen. Je kunt naast speciaal zuiveringszout ook standaard keukenzout gebruiken.   

Ontstopper

Maak gebruik van een ontstopper om de verstopping snel te verhelpen. Een afvoer verstopt is eenvoudig te verhelpen met een paar flinke drukbewegingen van de ontstopper. Wees voorbereid dat niet alleen de resten mee naar boven komen, maar ook het overtollige water.   

Ontstoppende schoonmaakmiddelen

Er zijn verschillende middelen op de markt die een verstopping kunnen ontstoppen. Deze schoonmaakmiddelen hebben een krachtige werking en zorgen ervoor dat de afvoer snelt ontstopt is. Echter, het gebruik van deze middelen wordt door veel professionals afgeraden omdat de middelen niet alleen een agressieve werking hebben voor de ontstopping, maar ook op de leidingen. De leidingen kunnen beschadigen door deze agressieve schoonmaakmiddelen.   

Afvoer losdraaien

Veel afvoeren zijn los te draaien onder het aanrecht. Dit is vaak een goede manier om beter bij de verstopping te kunnen komen. Draai voorzichtig de afvoer los en wees voorbereid op water. Zet daarom altijd een emmer onder de wasbak wanneer je de afvoer opendraait. Je kunt vervolgens eenvoudig de leidingen schoonmaken en overtollige resten weghalen uit te leidingen. In veel gevallen is dit de oplossing voor verstopte afvoer.   

Loodgieter bellen

Werken de bovenstaande technieken niet of heb je vaker last van een afvoer verstopt? Dan is het aan te raden om professionele hulp te zoeken van een loodgieter bij een afvoer verstopt op permanente of reguliere basis. Een loodgieter kan middels cameratechnieken de leidingen bekijken en de exacte oorzaak van de verstopping snel vinden. Ook kan er gekeken worden of de leidingen correct zijn aangesloten. Wanneer een leiding bijvoorbeeld schuin loopt, is de kans groot dat etensresten zich hier gaan ophopen. Voor een professioneel resultaat kun je het beste een loodgieter inschakelen. Wil je snel en voor altijd af van een verstopte afvoer? Pak het dan direct goed aan en schakel een loodgieter van Nijhuis Rioolreiniging Aanleg & Dienstverlening in.

Over ons
De dynamische bouwwereld

Hi! Mijn naam is Kevin en ik schrijf hier sinds kort blogartikelen over mijn werk. Ik werk als aannemer bij een bouwbedrijf en ik vind het hartstikke leuk! De bouwwereld is enerzijds een technische, maar tegelijkertijd ook een creatieve wereld, dus leek het me leuk om daar wat meer over te schrijven. Deze combinatie maakt werken in de bouw namelijk heel interessant en afwisselend. Ik krijg te maken met allemaal verschillende mensen, want als aannemer kom je steeds bij allerlei opdrachtgevers terecht en soms ook bij mensen thuis. Op deze blog wil ik graag met jullie delen hoe het is om te werken als aannemer. Van grote bouwprojecten tot aan het verbouwen of renoveren van woning, echt alles komt voorbij! Ik wens jullie veel veel leesplezier

Zoeken
Archief
Recente artikelen